OSIJEK – GRAD ROMANTIKE I LJUBAVI

OSIJEK - GRAD ROMANTIKE I LJUBAVI

Što je zapravo romantika? Doživljavaju li je svi isto? Je li moguće da su iste stvari romantične i ženama i muškarcima? Bi li romantika mogla biti onaj osjećaj bliskosti s drugom osobom, vrijeme koje provodite skupa posvećeni jedno drugome? Ili je romantika samo lijep prizor sa zadivljujućim efektom?

 

Iz kojeg god kuta krenuli u potragu za odgovorima na ova pitanja, sve ćete odgovore naći u Osijeku. I baš zato je Osijek grad romantike i ljubavi.

ŠETNJA UZ DRAVU – Bilo da ste tek na početku ljubavi ili već dug period zajedno, šetnja uz Dravu uvijek budi onaj neki osjećaj… Bilo da razgovarate ili šutite u ugodnoj tišini ispunjenoj bliskošću, šetnja uz rijeku s pogledom na grad i viseći most je sigurno jedna od najromantičnijih stvari koju možete napraviti zajedno, a ne košta ništa.

osijek_3253124312412-810x447

KLUPICA U PARKU – Jedna od jedinstvenih odlika grada Osijeka su svakako gradski parkovi koji su mu osigurali reputaciju Zelenog grada i Grada parkova s ​​brojnim nagradama. Možda nećete moći sjediti dugo na nekoj od klupa, u jednom od 17 osječkih parkova, baš u vrijeme Valentinova, ali koliko vam treba vremena za izreći one dvije slatke riječi: VOLIM TE?

SAKUNTALA-PARK-SAMIR-KURTAGI

BAROKNA TVRĐA – Zvjezdolika osječka utvrda izgrađena je u prvoj polovici 18. stoljeća. Kroz njezin prekrasan Trg. sv. Trojstva, Vodena vrata, dva sačuvana bastiona i ulice još uvijek struje prošla vremena u kojima su nekada šetale dame u romantičnim haljinama, s lijepim šeširima i suncobranima, a gospoda u finim odijelima, s džepnim satovima i cilindrima. Ako želite otkriti malo više o osječkoj povijesti, u Tvrđi možete posjetiti Muzej Slavonije.

AKTIVNOSTI ZA ZALJUBLJENE – Par čine dvije osobe, različitih osobnosti i različitih interesa. Ona bi rado na masažu, dok bi on radije vozio bicikl. Ona bi u kazalište na operu, on u kino na film. Ona bi u shopping, a on, naravno na utakmicu. Ona bi u neki fini lokal na čašu vina, on u bučnu pivnicu. Ona bi se vozila u fijakeru, a on bi jahao na konju… Sve navedeno su najvjerojatnije stereotipi, ali shvatili ste bit. Žrtvujte se nekad i udovoljite osobi koju volite pa zajašite tog konja ili odite u kazalište koji put. I da, dođite u Osijek jer Osijek ima sve to.

GRAD NA DLANU

ČAROLIJA DOBRE KLOPE,VINA,PIVA I RAKIJE – Ima ona stara koja kaže kak’ put do muškog srca ide kroz želudac. Možda bi bilo apsolutno romantično provesti večer kuhajući skupa ili možda u nekom filmu. Puno je praktičnije za oboje, otići u neki od brojnih osječkih restorana, ali i kušaonicu piva, vina, slastičarnicu, kavanu i prepustiti se užicima za vaša nepca u ugodnoj atmosferi gostoljubivih Slavonaca.

SAMIR-KURTAGI-SECESIJSKE-ZGRADE

LABUDOVI I RODE – Jedan od najčešćih simbola ljubavi su labudovi koji spojeni, jedan nasuprot drugome čine oblik srca. Jeste li znali da labudovi cijeli život provedu samo s jednom partnericom/partnerom i zajedno, potpuno ravnopravno sudjeluju u podizanju svojih mladunaca? Tako i rode, jednom kad se ‘zaljube’ ostaju skupa zauvijek. Baš poput Malene i Klepetana. Klepetan svake godine preleti 13.500 km kako bi se vratio svojoj dragoj. U samom osječkom centru možete vidjeti dva rodina gnijezda, dok u obližnjoj Baranji možete bolje uživati u gracioznosti i ljepoti ovih prekrasnih ptica.

2015_the_swan_family_by_mogrianne_d8zrora-fullview

ROMANTIČNI SMJEŠTAJ

Ponuda smještaja u Osijeku je raznolika, za svakog po nešto po osobnoj želji i ukusu. Hostel OS u samom srcu grada u svojoj ponudi ima romantični paket bilo da želite nekog svog iznenaditi za Valentinovo, godišnjicu, rođendan ili dan žena. Hostel koji odiše pozitivnom atmosferom, romantikom i ljubavlju. Dođite i uvjerite se sami!

Screenshot_20221230_075842 (002)

SRCE SLAVONIJE I BARANJE – Uvijek volim naglasiti kako je Slavonija praktično loptasta, sve je nekako na okupu i svugdje se može doći u par sati. Ako želite još malo romantike, a prošli ste Osijek uzduž i poprijeko, uputite se u istraživanje drugih prekrasnih slavonskih gradova. Obiđite dvorce u Vukovaru, Našicama, Donjem Miholjcu ili Baranji. Istražite vinske ceste istočne Hrvatske. Otkrijte prekrasne prirodne krajolike, parkove prirode Kopački rit i Papuk te njihove stanovnike. Livade, vinograde, pitoreskna sela, saznajte njihove priče, legende i upoznajte lokalne običaje.. samo vas dvoje.

kopacki-rit-e1589288966811-opetk7m3h5ogwcyupa2jaigzaix794sc2ex8r2lsw8

Dalo bi se još štogod romantičnog otkriti u ovom šarmantnom i samozatajnom gradu na Dravi. To ostavljamo Vama. Dođite u Osijek i otkrijte sami.

DRUGI POSTOVI NA BLOGU

hrHrvatski